Cum ne bronzăm corect?

Mai toate domnișoarele, iar mai nou și domnii care ajung vara pe litoral visează la un bronz cât mai uniform. Puțini știu însă că obținerea lui depinde de tipul pielii dar mai ales de pozițiile în care stai întins la soare.

 

 

Pe o plajă de fițe din stațiunea Mamaia, domnișoarele care și-au etalat mândre corpul recunosc că, înainte de a se răsfăța cu razele soarelui de pe litoral, au trecut mai întâi pe la solar.

Altele în schimb nu au mers la solar. Preferă naturalețea soarelui, mai ales că nu au probleme cu pielea, spun ele.

Iar dacă mai toate tinerele știu cât să stea la soare și la ce oră, puține sunt cele care cunosc și pozițiile perfecte pentru obținerea bronzului mult dorit, mai ales că soarele nu își menține aceeași poziție pe tot parcursul zilei, ceea ce înseamnă că trebuie să urmați soarele. Cu alte cuvinte, șezlongul trebuie pozitionat astfel încât corpul să fie în permanență paralel cu razele soarelui. O dată la o oră, poziția trebuie schimbată. Mai întâi se stă pe spate pentru a se bronza fața, abdomenul si picioarele, apoi pe burtă iar în final pe laterale. Dar cine mai tine cont de sfaturi zilele acestea la Mamaia, când soarele dogorește parcă la fel în orice poziție ai sta ?

Iar dacă v-ați închipuit că doar domnișoarele se preocupă de felul în care se bronzează, ei bine, să știți că nici domnii nu se lasă mai prejos.

Plajele de pe litoral sunt , în această perioadă,  parcă mai aglomerate ca niciodată. Peste  200.000 de turiști au ales să își petreacă vacanța în stațiunile de la malul mării.